zelva

V Srbiji se pripoveduje, da je človek (preden je bila želva na svetu) umesil kruh in spekel kokoš ter sedel da bi jedel, vendar v tem trenutku pride na vrata njegov boter, potem je on v naglici postavil kokoš na kruh ter ju pokrije s posodo in tako skrije pred botrom.

Ko je boter odšel, je on vstal da vzame kokoš in pogačo, da bi jedel, vendar se je vse tisto (kokoš, pogača in posoda) spremenilo v želvo (kar je skril pred svojim botrom). In tako je nastala želva.

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

   

Uporaba piškotkov na urbane-legende.si -- Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se shranijo na napravo s katero dostopate do spletne strani. -- Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletne strani in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletne strani, služijo boljšemu delovanju spletne strani ter omogočajo deljenje vsebin na družabnih omrežjih in spremljanje statistike obiska strani, ter anonimno spremljanje uporabe spletne strani. -- Z obiskom in uporabo spletne strani se strinjate s piškotki. V kolikor se s tem ne strinjate, stran morda ne bo delovala tako kot bi želeli. -- Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov, ter skladnosti z direktivo EU o piškotkih, lahko preberete tukaj.

  Ali sprejmete uporabo piškotkov?
EU Cookie Directive Module Information