Urban Legend 1: Slit Mouth Woman/Kuchisake-Onna(口裂け女) (japonska legenda)

 

Urban Legend 2: Bloody Mary/Mary Worth (Krvava Mary)

 

Urban Legend 3: Dead body under the bed (Truplo v žimnici/pod posteljo)

 

Urban Legend 4: Ohio Players - Love RollerCoaster

 

Urban Legend 5: The Hook Aka Hookman (Hook)

 

Urban Legend 6: The Smith Sisters (Zgodba o sestrah Smith)

www.unexplainedMonsters.com

Urban Legends - Bloody Mary (Krvava Mary)

 

Urban Legends - Killer in the Backseat (Morilec na zadnjem sedežu)

 

Urban Legends - The Scary Clown Statue (Klovn in varuška)

 

Urban Legends - The Kidney Thief (Kraja ledvic) The Kidney Thieves

 

Urban Legends - The Hook Killer (Hook)

 

Urban Legends - Curse of the Faceless Woman () The Faceless Ghost Woman

Ko je mačka neke deklice dobila mladičke, so mladički po nekaj dneh izginili. Ko je deklica vprašala mamo kaj se je zgodilo z njimi, je ona rekla samo "Bog jih vzel".

Po nekaj mesecih je mačka ponovno dobila mladičke. Mama je en dan deklico poslala v trgovino. Preden je odšla, se je deklica želela še malo poigrati z mačjimi mladiči. Kmalu je zaslišala korake. Skrila se je, ker ni želela da jo odštejejo ker še ni odšla. Oče je vstopil v sobo in nosil vedro z vodo. Deklica je gledala kako je njen oče dal mladiče v vrečo in jih utopil v vedru. Kasneje je deklica vprašala mamo kje so mladiči, in ona ji je rekla "Bog jih je vzel".

Po nekaj dneh je šla mama dvignit telefon in prosila je deklico, da popazi na malega brata, ki je bil v kopalni kadi. Po nekaj minutah se je mama vrnila v kopalnico in deklica ji je rekla "Bog ga je vzel".

ZGODBA: Mlad fant in njegova sestra sta en večer gledala televizijo. Njuni straši so odšli to noč ven in se niso vrnili do naslednjega dne. Preden sta odšla, je mama otrokoma naročila, da nikomur ne odpirata vrat. Otroka sta se strinjala, da v nobenem primeru nikomur ne bosta odprla vrat. Njuna starša sta jima tudi povedala, če bi potrebovala kakršnokoli pomoč, da pokličeta v sosedovo hišo.

Uro kasneje sta otroka slišala trkanje na vrata, vendar nista posvečala nobene pozornosti. Spomnila sta se, da so jima njuni straši naročili, na nikomur ne odpirata vrat. Tako sta otroka prezrla potrkavanje in še naprej gledala televizijo. Sčasoma sta otroka odšla spat. Vendar pa se je trkanje nadaljevalo.

Mladi fant je postal radoveden glede trkanja in je vstal, da vidi kdo dela ves ta hrup. Njegova sestra je ležala v postelji in čakala na svojega brata, da se vrne. Ko se ni vrnil, jo je začelo skrbeti. Sčasoma je vstala in šla po poti do hiše svojih sosedov, kakor hitro je lahko. Na srečo so sosedi bili budni. Dekle je razložilo kaj se je zgodilo in njeni sosedje so hitro poklicali policijo. Ko je policija prispela, so preiskali dekletovo hišo. Pri vratih so našli telo njenega brata in krvav nož.

IZVOR: Ta urbana legenda je pripovedovana že desetletja, in na žalost, njenih korenin ni bilo mogoče izslediti. Morda jo je prvotno povedala paranoična mati, ki ni želela, da njeni otroci odprejo vrata tujcem. Oziroma, ta dogodek se je lahko zgodil v določeni obliki ali drugi. Kot v večini urbanih legend, je meja med resnico in fikcijo zelo nejasna.

***

tujec-na-vratih

Različica 2

Nekoč sta bila mlad fant in njegova sestra. Nekega dne sta njuna starša odšla po poznih opravkih, ki sta jih odlašala do zanje minute. Preden sta odšla, sta naročila svojima otrokoma, da v nobenem primeru ne odpirata vrat.

Ker sta gledala televizijo nista posvečala veliko pozornosti. Uro po njihovem odhodu se je zaslišal tok, tok, tok, tok. Tok, tok, tok. Otroka, ki sta sedaj v svoji sobi spala, sta se na enkrat zbudila.

Tok, tok, tok, tok, tok, tok. Končno je sestra vstala in se spraševala, kdo bi lahko bil. Njen brat je ležal buden v svoji postelji in poslušal. Ko nekaj minut ni ničesar slišal in se njegova sestra ni vrnila, ga je postalo malo strah.

Odločil se je, da gre do hiše svojih sosedov, ki so bili njihovi zelo dobri prijatelji. Vstal je iz postelje in v tem odšel do vrat. Ko je prišel do hiše svojih sosedov, je ugotovil, da so budni.

Povedali so mu, da jim je odleglo da je tam, ker so pravkar slišali novico, da je bil morilec opažen le nekaj ulic stran, nedolgo nazaj. Zjutraj so odkrili sestrino telo in zavržen nož na bratovi postelji.

Galerija: Tujec na vratih

 

Majhna deklica je gledala mamo kako odšteva svojega malega sina, ki se je, kdo ve kateri krat, polulal v hlače. Mama mu je zagrozila, da če se to še enkrat ponovi, mu bo ona odrezala tisto s čimer lula.

Nekaj dni kasneje se je mama vrnila iz nakupovanja, hčerka je bila na stopnišču pri vhodu in držala v roki krvav nož: "Timi se je ponovno polulal, vendar ne skrbi, naredila sem vse kar si rekla."

   

Uporaba piškotkov na urbane-legende.si -- Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se shranijo na napravo s katero dostopate do spletne strani. -- Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletne strani in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletne strani, služijo boljšemu delovanju spletne strani ter omogočajo deljenje vsebin na družabnih omrežjih in spremljanje statistike obiska strani, ter anonimno spremljanje uporabe spletne strani. -- Z obiskom in uporabo spletne strani se strinjate s piškotki. V kolikor se s tem ne strinjate, stran morda ne bo delovala tako kot bi želeli. -- Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov, ter skladnosti z direktivo EU o piškotkih, lahko preberete tukaj.

  Ali sprejmete uporabo piškotkov?
EU Cookie Directive Module Information