ZGODBA: Najstniški par se je odpeljal na samotni kraj in se poljubljal, ko je glasbo na radiu prekinila posebna objava. Radijski napovedovalec opozori, da je obsojeni morilec, ki ima kljuko namesto roke, pravkar pobegnil iz lokalne umobolnice in je na begu. Napovedovalec je nato pozval vse, da "so pozorni" in ostanejo v zaprtih prostorih.

Dekle je takoj postalo strah in je pozvalo svojega fanta, da jo odpelje domov. On je vztrajal, da je vse v redu in jo še naprej poljubljal. Slišala sta čuden udarjajoč zvok, potisnila ga je stran in vztrajala, da odideta. Čeprav je bil vnet, je spoznal, da je bila slabo razpoložena in jo odpeljal domov.

Ko sta prispela do njene hiše, so bila njena vrata zataknjena in se niso hotela odpreti. Ko je fant šel okrog na njeno stran vozila, da bi jo spustil ven, je bil šokiran, ko je našel kljuko zataknjeno v ročaj vrat.

IZVOR: Možno je, da izvor legende "Hook" izhaja iz popačenih predstav najstnikov o resničnem življenju. Ključ do tega mita je odziv razočaranega fanta na zahtevo dekleta po nenadnem koncu. Skoraj vedno on reče, da je nekaj zadelo motor in je ta nehal delati. To vedenje je bistveno za razlago, kako se je kavelj odtrgal od morilčeve roke in da se poudari nauk zgodbe. Fantovo razočaranja izhaja iz spolne zavrnitve. Vztrajanje njegovega dekleta, da takoj odideta domov je uničilo njegove upe in on je zaradi tega jezen.

"Hook" je zgodba, ki opominja na najstniško spolnost. Neizrečeno v zgodbi je spoznanje, da če dekle ne bi vztrajalo na takojšnjem odhodu, bi par bil ubit. "Hook" je nedvomno zgodba o najstniški spolnosti in njeno sporočilo je jasno: najstniki ne smejo imeti spolnih odnosov.

***

Različica 2

Dva mlada najstnika sta se poljubljala drug z drugim na gozdnatem območju v bližini osamljene avtoceste. Nenadoma posebna objava opozori na dejstvo, da je obsojeni morilec pobegnil iz lokalnega zapora in je oborožen in nevaren.

Dekle je vztrajalo, da odideta in njen fant se je na koncu strinjal, saj se je zavedal, da je situacija nevarna. On se je moral najprej olajšati in je dejal svojemu dekletu, naj zaklene avto in v nobenem primeru ne hodi ven iz avta.

Ko se fant ni vrnil, se je določila, da bo vozila avto in ga pred odhodom poiskala. Kmalu je ugotovila, da ključev ni bilo v avtu in morali so biti v njegovem žepu.

Začel se je slišati grozen strgajoč in cvileč zvok in stisnila se je v zadnjem sedežu. Po dolgi in strašljivi noči je še vedno sedela v avtu, ko je prišla dnevna svetloba in odločila se je, da bo stekla na avtocesto v bližini.

Potem, ko je zapustila avto, je pogledala nazaj in videla, da njen fant visi iz drevesa nad avtomobilom in da so njegovi čevlji strgali po strehi.

***

Hook je urbana legenda ali grozljiva zgodba, znana tudi kot Hookman (The Hookman), o fantu in dekletu, ki sta bila v samotnem parku Lovers' Lane.

the-hook-1

Mladenič je v večernih urah pobral svoje dekle in odpeljala sta se v samotni park. Potem, ko je vklopil avtoradio z glasbo za dobro razpoloženje, se je nagnil in začel poljubljati svojo punco.

Kmalu zatem se je glasba nenadoma ustavila in glas napovedovalca je v resnem tonu prešel na opozorilo, da je obsojeni morilec pobegnil iz državnega zapora - kar se je zgodilo nedaleč stran od kraja Lovers’ Lane - in kdor opazi čudnega človeka s kljuko namesto desne roke, ki se skriva, da takoj sporoči njegovo nahajališče policiji.

the-hook-2

Dekle je postalo prestrašeno in prosilo, da jo odpelje domov. Fant je imel dober občutek da si zagotovi svoj trenutek in namesto tega zaklenil vsa vrata, da bi bilo varno in jo poskušal poljubiti še enkrat. Ona je postala besna in ga odrinila, vztrajala je da odideta. V jezi je pretaknil avto v prestavo in kolesa so se zavrtela, ko je speljal ven iz parkirnega prostora.

Na poti do mesta sta se oba pomirila, vendar je dekle še vedno bilo tesno ob svojem fantu. Ko je fant zapeljal pred hišo svojega dekleta, je stopil iz avta in šel okrog, da odpre vrata svojemu dekletu.

Dolgo časa je samo stal in strmel v vrata. Sprva dekle ni moglo ugotoviti kaj je narobe, nato je ugotovila, da so njena vrata še vedno zaklenjena. Nasmehnila se je in jih odklenila.

Fant je še vedno samo stal tam.

Dekle je bilo zmedeno in je odprlo dol svoje okno. Potem je videla, da je fant strmel v kljuko na vratih. Počasi, počasi je pogledala dol proti sebi in začela nekontrolirano kričati.

Tam je na vratih visela krvava kljuka iz nerjavečega jekla.

Video vsebine: Urbane legende - Hook

Galerija: Hook

 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

   

Uporaba piškotkov na urbane-legende.si -- Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se shranijo na napravo s katero dostopate do spletne strani. -- Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletne strani in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletne strani, služijo boljšemu delovanju spletne strani ter omogočajo deljenje vsebin na družabnih omrežjih in spremljanje statistike obiska strani, ter anonimno spremljanje uporabe spletne strani. -- Z obiskom in uporabo spletne strani se strinjate s piškotki. V kolikor se s tem ne strinjate, stran morda ne bo delovala tako kot bi želeli. -- Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov, ter skladnosti z direktivo EU o piškotkih, lahko preberete tukaj.

  Ali sprejmete uporabo piškotkov?
EU Cookie Directive Module Information