Zadnji komentarji  

   

Naslednja urbana legenda ima svoje začetke v okolju hostelov v Španiji, vendar je podobne urbane legende mogoče slišati po vsej Evropi. V tem primeru je fant najel enoposteljno sobo v hostelu, se stušira in razpakira svoje stvari iz torbe in pospravi na ustrezna mesta v sobi. Potem, ko je to opravil, je začutil lakoto in odšel iz sobe, da bi potešil svojo lakoto. Po vrnitvi, odpre vrata … in najde prazno sobo! Takoj je bilo jasno, da je tat dobro opravil svoje delo, saj je vzel vse. Ni več obleke, brisače, izginil je iPod, izginila je torba … katastrofa! Potem fant zagleda dva predmeta, ki ju je tat pustil, ščetko za zobe in fotoaparat! Fant je presrečen, da je tat bil vsaj malo obziren in mu ni vzel čisto vsega. Seveda, prijavi primer policiji in potem nadaljuje svojo špansko avanturo obiskujoč vse kraje, ki jih je na svojem potovanju želel obiskati. Srečen je, da ima s sabo svoj fotoaparat, ker ima tako priložnost fotografirati dele svoje španske avanture. Po vrnitvi domov, pripoveduje prijateljem o svoji odisejadi, lepe in slabe dele, a potem se čez nekaj časa odloči ogledati slike, ki jih je fotografiral med svojim potovanjem. Medtem ko je pregledoval fotografije in se spominjal lepih krajev, ki jih je videl, med fotografijo, ki je prikazovala La Sagrada Familio in fotografijo posnete na La Plaza Mayor, presenečenje! Set fotografij, ki jih je tedaj zagledal, je prikazoval neznano osebo s kapuco alias tat, ki je na najbolj izvirne in ostudne načine uporabljal njegovo ščetko za zobe in potem fotografiral svoje prestopke! Komentar je nepotreben!

Še dve različici te legende.

En človek je šel v Afriko na safari, medtem ko je bil nekje zunaj, mu je nekdo vdrl v njegovo hotelsko sobo in mu odnesel vse stvari. Natančneje, skoraj vse. Edini stvari, ki nista bili odneseni, sta bili ščetka za zobe in film izvlečen iz fotoaparata. On ni veliko razmišljal o tem, zakaj še ni to bilo ukradeno, verjetno je mislil, da so tatovi to pustili, zato ker tega niso potrebovali. Ščetko je še naprej uporabljal kot do takrat. Ko se je vrnil domov, je razvil film. Vse slike so bile v redu, razen zadnje, ta je bila malo čudna, ni je naredil lastnik, temveč nekdo drug. Na njej je bila ščetka za zobe, vtaknjena v črno rit nekega človeka.

***

Ko se je mlad par, na medenih tednih, vrnil v sobo, je videl, da so vsi predmeti ukradeni razen ščetke za zobe in fotoaparata. Nista niti poskušala poklicati policije, temveč sta s kreditno kartico kupila nove stvari in nadaljevala z medenimi tedni. Ko sta se vrnila domov, sta razvila film in na eni fotografiji sta videla velikega dlakavega človeka, kako stoji sredi njune hotelske sobe s ščetko za zobe vtaknjeno v zadnjico.

Komentarji   

Nina
0 #1 Nina 15:50 03-05-2016
Ok, jaz bi prej razvila film kot pa da bi si potem s to ščetko umivala zobe. Kako so bili lahko tako neumni, da filma niso razvili že prej? Tat bi potem ukradel vse, če bi bil kaj pameten, če tudi je v tem primeru enako hudo, vendar ti mora kapniti, da je s tem nekaj mislil tisti, ki je to naredil.
Citat

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

   

Uporaba piškotkov na urbane-legende.si -- Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se shranijo na napravo s katero dostopate do spletne strani. -- Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletne strani in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletne strani, služijo boljšemu delovanju spletne strani ter omogočajo deljenje vsebin na družabnih omrežjih in spremljanje statistike obiska strani, ter anonimno spremljanje uporabe spletne strani. -- Z obiskom in uporabo spletne strani se strinjate s piškotki. V kolikor se s tem ne strinjate, stran morda ne bo delovala tako kot bi želeli. -- Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov, ter skladnosti z direktivo EU o piškotkih, lahko preberete tukaj.

  Ali sprejmete uporabo piškotkov?
EU Cookie Directive Module Information