Morilec na zadnjem sedežu (The Killer in the Backseat) ali Norec na zadnjem sedežu (Madman in the Backseat) je zgodba, ki igra na naše strahove, da je nevarnost prav pred našim nosom in se ne zavedamo tega. Ta zgodba je bila zasnovana v poznih 1960-ih in je v obtoku še danes. Nekatere novejše različice te zgodbe vključujejo člane tolp na, ki se pojavljajo v začetku noči, druge pa vključujejo sodobne bencinske črpalke.

zadnji-sedez-1

Kolikokrat preverite zadnji sedež, medtem ko se sami v avtu in je zunaj temno. Redko?! Morda se boste po tem malo pogosteje ozirali nazaj.

Zgodba pravi, da se je dekle vozilo po Ameriki. (tipično filmsko)

Vse se je zdelo odlično, dokler se ni po mraku vozila po manj prometni cesti. Ker je imela prižgane luči je v daljavi videla, da je nekaj na cesti. To je bila veja, velika veja, da ji zapre pot. Ni imela druge izbire, kot da izstopi iz avtomobila in odstrani vejo.

Tako odpne varnostni pas in nejeverno odpira vrata, ko se nenadoma za njo pojavi še en avtomobil. Z odmerkom strahu vkosteh je odšla proti veji in odstranila vejo iz ceste. Hitro se je vrnila v avto in se odpeljala naprej. Nekaj pa ji je bilo čudno. Avtomobil za njo se je zelo čudno obnašal. Vozil se ji je "za ritjo".

Začela je počasi postajati panična in njena edina izbira je bila konstantno dodajati plin. Vsake toliko ji je avtomobil potrobil, zasenčil (blendal) z lučmi, a ni vedela kaj naj stori!

Na enem delu ceste je srečala policijski avtomobil in takoj ustavila ob strani. Odprla je vrata in stekla k policistom ter v nekaj sekundah, skozi strah in lovljenja sape, pojasnila vso situacijo. Ko se je obrnila je videla nekaj, kar ji ni bilo jasno. Avtomobil, ki ji je sledil, se je prav tako ustavil in človeka so takoj aretirali.

Dejal je, da počakajo nekaj sekund, da pojasni vso situacijo.

Ko se je ustavila na cesti, da odstrani vejo, se je on pojavil ob pravem času, saj je videl, da je NEKDO vstopil v njen avto, medtem ko je ona v naglici premikala vejo. Ta NEKDO je legel na tla. Nenadoma je videl, da se ta NEKDO dviga in jo želi zadaviti.

On jo je rešil vsakokrat ko je zasenčil luči (zablendal) in potrobil, ona se je ozrla, a ta oseba je ponovno legla na tla in čakala idealen trenutek, da stori to kar ji je bil cilj.

Ko so policisti prišli do avtomobila so videli, da so odprta vata na voznikovi strani in desna zadnja vrata so bila ravno tako odprta.

***

Različica 2

Na megleno noč brez lune je moj bil prijatelj zaspan in zaradi nedavnega dežja je imel težave z vožnjo. Zmanjkalo mu je bencina in bi je razočaran ker ni bilo nikjer znakov civilizacije. Ne da bi vedel kje je naslednje mesto, je bil pripravljen ustaviti in se naspati, ko je opazil majhno bencinsko postajo The Rundown.

Potegne se tja in zaprosi za oskrbnika, da bi napolnil njegov rezervoar. Opazil je, da je deloval zelo nenavadno in nekoliko razdraženo. Nadaljeval je in na koncu natočil gorivo v njegov avto, nato pa mu je rekel, da odpre pokrov motorja, saj "nekaj ne zveni prav".

Nenaklonjen in v strahu pred nenavadnim delovanje oskrbnika, ni želel, da bi kasneje na cesti obstal, in tako je ostal zunaj. Ko se približal k sprednjemu delu avtomobila, ga je oskrbnik zgrabil in dejal, da bi moral iti v noter. Z roko čez usta, da je molčal, ga je odvlekel na postajo.

Zelo ga je bilo strah, boril se je, in oskrbnik ga spustil in zablokiral vrata. Nato je dejal: "Tam je moški sklonjen navzdol na zadnjem sedežu vašega avtomobila in nisem hotel, da bi vedel, da sem ga videl."

Potem, ko je poklical policijo, je moj prijatelj izvedel, da je tujec na njegovem zadnjem sedežu serijski morilec, ki se skril na zadnji sedež in načrtoval, da je njegova naslednja žrtev.

Konec

Ta različica ima včasih žensko in oskrbnik bencinske črpalke je poročen in ima otroke. V drugih različicah oskrbnik pove, da je bile težave s kreditno kartico in da mora priti noter.

Še ena sprememba (varianta) je, da je moški šel na zadnji sedež na bencinski črpalki, medtem ko je bila ženska v notranjosti trgovine. Oskrbnik opazi in pove ženski, ki ostane v notranjosti in pokliče policijo.

To je le urbana legenda, vendar pa je tu nauk - Čeprav je malo verjetno, da boste imeli kakšnega serijskega morilca skritega na svojem zadnjem sedežu, vedno zaklenite vaša vrata in vedno preverite zadnji sedež, preden greste noter.

zadnji-sedez-2

Različica 3

To je urbana legenda, ki se imenuje Morilec na zadnjem sedežu (The Killer in the Backseat), o mladi ženski, ki gre pozno ponoči sama na vožnjo in najde več kot je sama pričakovala.

Neke noči je ženska šla na pijačo s svojimi prijateljicami. Bar je zapustila dokaj pozno ponoči, je v svojem avtomobilu in na samotni cesti. Po nekaj kilometrih je ugotovila, da ima malo bencina in je zapeljala na bencinsko postajo.

Bila je prestrašena zaradi nenavadnega obnašanje oskrbnika, ki si je prizadeval, da bi zapustila avtomobil in se mu pridružila v pisarni. Odklonila je in odpeljala tako hitro, kot je lahko.

Ko je odpeljala, je opazila osamljenega par žarometov v svojem vzvratnem ogledalu, ki se približeval. Ko je avtomobil ustavil za njo, nevarno blizu njenih vrat prtljažnika in z zasenčenimi lučmi pobliskal.

Zdaj je že nervozna. Avto za njo ohranja utripajoče luči in jih izklaplja in zdelo se ji je, da voznik kriči in kaže znake z rokami.

V vsakem zavoju ji je zavorna luč sledila, dokler ni prišla do doma in zapeljala na svoj dovoz.

Prestrašena je stekla v svojo hišo in poklicala policijo. Ko je stekla od avtomobila, je tudi voznik avtomobila za njo - ter zavpil: "Zaklenite vrata in pokličite policijo! Pokličite 911!"

Ko je prišla policija, je ženski končno razkrila grozno resnico. Moški v avtomobilu jo je poskušal rešiti. Ko je ustavil za njo in so njegovi žarometi osvetlili njen avto, je videl obris človeka s sekiro, ki se je dvignil iz zadnjega sedeža za njo, zato se je zasvetil z svojimi zasenčenimi lučmi, da bi jo opozoril.

Policija je aretirala norega morilca na zadnjem sedežu, za katerega se izkazalo, da je bil pobegli duševni bolnik. Bila je zelo strašljiva noč in ženska imela srečo, da je ušla.

Galerija: Morilec na zadnjem sedežu

 

Komentarji   

Nina
+1 #1 Nina 16:47 27-09-2014
Hm, to bi dejansko lahko bilo resnično, a je vseeno precej srhljivo. Sama gledam ameriško oddajo prevedeno v nemščino: "Beyond belief: Fact or Fiction", oziroma prevedeno je naslov "X-factor: Das Unfassbare" in dejansko se mi zdi, da je bila takšna zgodba tam opisana! Ne vem pa več, če je voditelj rekel da resnična ali ne oziroma če se je zgodilo kaj takega, ker sem žal že pozabila.
Citat

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

   

Koledar  

Julij 2024
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
   

Spremljajte nas na  

joomla social media module
   

Facebook Like Box  

   

Twitter Box  

   

Kdo je na strani?  

Na strani je 35 gostov in ni članov .

   

Števec obiskov  

3211024
Danes
Včeraj
Ta teden
Prejšnji teden
Ta mesec
Prejšnji mesec
Vsi dnevi
360
722
360
3206133
12599
25097
3211024

Vaš IP: 44.200.140.218
22.07.2024 06:39:21
   

Galerija  

   

Uporaba piškotkov na urbane-legende.si -- Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se shranijo na napravo s katero dostopate do spletne strani. -- Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletne strani in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletne strani, služijo boljšemu delovanju spletne strani ter omogočajo deljenje vsebin na družabnih omrežjih in spremljanje statistike obiska strani, ter anonimno spremljanje uporabe spletne strani. -- Z obiskom in uporabo spletne strani se strinjate s piškotki. V kolikor se s tem ne strinjate, stran morda ne bo delovala tako kot bi želeli. -- Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov, ter skladnosti z direktivo EU o piškotkih, lahko preberete tukaj.

  Ali sprejmete uporabo piškotkov?
EU Cookie Directive Module Information