Mlada ženska želi, ali mora hitro potemneti. Solariji v njenem mestu imajo omejitev do 20 minut na dan. Ona obiskuje vsak solarij v mestu, v vsakem se nekaj dni sonči maksimalno dovoljen čas. Razen tega, da je zelo potemnela, začne trpeti zaradi močnega vonja, ki stara njeno telo. Ne glede nato kako pogosto se je kopala ali kako zelo se je nadišavila, vonj ostaja in ona se začenja počutiti slabo. Na koncu, na pregledu pri zdravniku mlada ženska prizna svoje vedenje in rečeno ji je, da je sevanje skuhalo njene notranje organe in da ji je preostalo še nekaj tednov življenja.

Razlogi za nevaren režim sončenja se razlikujejo glede na to, da neka mladenka odhaja na medeni mesec, dopust v tropih, ali v kamp za navijačice. Legenda se je pojavila na ameriški sceni poleti 1987 in je bila zelo vroča, da tako rečemo, večji del prihodnjega leta. Pogosto so bili ljudje zelo natančni glede določenega salona za sončenje, klinike, bolnice in zdravnikov, ki so domnevno bili vpleteni v tragični primer, ali nikoli niso vedeli imena ženske, samo so jo na splošno opisovali kot neuspešno ali nepremišljeno osebo. "Presneto! Ponovno kuhana!" očitno meša učinke ultravijoličnega sevanja z mikrovalovi, ki jih proizvaja pečica. Poleg te tehnološke naivnosti, zgodba komentira nečimrnost mladine in zanemarjenje. Toda zgodba ne upošteva dejanske nevarnosti pretirane izpostavljenosti soncu - hude opekline in kožni rak.

Komentarji   

Nina
+2 #1 Nina 15:50 26-03-2015
Ta ženska si je bila precej sama kriva. Lahko bi sprejela svojo barvo kože takšno, kot je!
Citat

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

   

Uporaba piškotkov na urbane-legende.si -- Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se shranijo na napravo s katero dostopate do spletne strani. -- Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletne strani in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletne strani, služijo boljšemu delovanju spletne strani ter omogočajo deljenje vsebin na družabnih omrežjih in spremljanje statistike obiska strani, ter anonimno spremljanje uporabe spletne strani. -- Z obiskom in uporabo spletne strani se strinjate s piškotki. V kolikor se s tem ne strinjate, stran morda ne bo delovala tako kot bi želeli. -- Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov, ter skladnosti z direktivo EU o piškotkih, lahko preberete tukaj.

  Ali sprejmete uporabo piškotkov?
EU Cookie Directive Module Information