Nič ni kot dobra zgodba, in nič ni kot je počutje tistega, ki je začel slavno urbano legendo. Če se počutite nagajivo, začnite vašo zelo lastno urbano legendo. Morda ne boste mogli dokazati, da ste jo začeli, vendar se boste vsaj počutili dobro, ko jo slišite ponovno povedano.

Navodila

Začnite novo urbano legendo

  1. Raziščite urbane legende, da dobite idejo o tem kaj je tam zunaj, preden izdelate novo. Obiščite Snopes (link) za celovit seznam urbanih legend.

  1. Vzemite šalo in jo obrnite v urbano legendo. Pustite zabavne elemente šale, temveč dodajte temnejše tone, ki jim dodate elemente smrti, groze ali poškodbe.

  1. Zavrtite zgodovino v urbani legendi. Dodajte element zarote v vašo zgodbo, če želite, da jo bo bolj težko dokazati. Povezovanje značaja za družbeno nesprejemljivo skupino pripomore k dodatnemu strelu za legendo.

  1. Ustvarite legendo, da prestrašite koga, da deluje tako kot želite. To je najpogosteje storjeno v urbanih legendah okoliških otrok. Ugrabitev, nenavadna poškodba ali smrt so pogoste temne teme med urbanimi legendami.

  1. Sestavite legendo, ki vključuje seks. Legende, ki vključujejo umazana dejanja, še posebej nekonvencionalna, tista ki vključujejo živali ali ljudi istega spola, so priljubljene in pogosto ponovno povedane, zgolj zato ker je njihova šala umazanega značaja.

Širite novo urbano legendo

  1. Povejte ljudem vašo zgodbo. Zabave, kjer si ljudje pripovedujejo šale ali živahne večerje so dober kraj za pripovedovanje več ljudem naenkrat.

  1. Pošljite e-pošto vaše urbane legende prijateljem in družini. Ta metoda deluje izjemno dobro, če je to zgodba, ki zveni kot bi bila novica dogodka, kot je na primer prevara kreditne kartice.

  1. Zapišite svojo urbano legendo in jo dajte na spletno stran. Svojo zgodbo lahko daste na forum, ali celo na svoj blog.

  1. Pošljite urbano legendo na Snopes (link), na spletu je najbolj celovit vir urbanih legend, potem prične vaša legenda postajati priljubljena. Prava preizkušnja za razširjeno legendo je, če pride na Snopes.

Namigi

r Pred sprostitvijo urbane legende se prepričajte ali ji verjamete. Če je nekaj, kar bi vas skrbelo, če bi bilo resnično, je to dobra legenda.
! Ne začnite škodljive urbane legende o določenih ljudeh. Resnični ljudje, ki so v zadregi in difamirani vas lahko tožijo za obrekovanje.

Viri

Snopes za primere urbanih legend

 

   

Uporaba piškotkov na urbane-legende.si -- Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se shranijo na napravo s katero dostopate do spletne strani. -- Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletne strani in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletne strani, služijo boljšemu delovanju spletne strani ter omogočajo deljenje vsebin na družabnih omrežjih in spremljanje statistike obiska strani, ter anonimno spremljanje uporabe spletne strani. -- Z obiskom in uporabo spletne strani se strinjate s piškotki. V kolikor se s tem ne strinjate, stran morda ne bo delovala tako kot bi želeli. -- Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov, ter skladnosti z direktivo EU o piškotkih, lahko preberete tukaj.

  Ali sprejmete uporabo piškotkov?
EU Cookie Directive Module Information